Home / Diensten / Beheersoftware

Beheersoftware

LievenseAdriaens heeft voor het beheer van ondergrondse infrastructuur een Pipeline Intelligent Management System (PIMS) ontwikkeld. Daarbij wordt intensief gebruikt gemaakt van daarvoor specifiek ontworpen software. Verschillende software-modules worden toegepast, zoals voor beheer van activiteiten, opvolging van KLIC-meldingen, beheer van vergunningen en overeenkomsten met grondeigenaren en grondgebruikers, kathodische bescherming, maar ook bijvoorbeeld voor het maken van uitgebreide risico-analyses. Deze analyses worden gemaakt volgens de in de Verenigde Staten van Amerika door de heer Muhlbauer ontwikkelde methode. Die methode is wel aangepast aan de Europese situatie. Uit deze analyses kunnen conclusies worden getrokken, zoals welke gedeelten een relatief “veilige” ligging hebben of welke gedeelten extra aandacht vragen. Keuzes kunnen worden gemaakt zoals het verhogen of verminderen van de frequentie van inspecties en controles. De Muhlbauer-methode geeft de mogelijkheid alle relevante risico’s te evalueren en is bruikbaar als “Risk assessment”.

Dankzij de toegepaste beheersoftware kunnen eigenaren van de infrastructuur door middel van “hosting” steeds directer met LievenseAdriaens meekijken via een internet-verbinding met de software op een externe server.

LievenseAdriaens is niet alleen een intensieve en ervaren gebruiker van software van o.a. DMC-One te Schkopau (Dld). De DMC-One-software wordt door LievenseAdriaensInfraGis B.V. in samenwerking met LievenseAdriaens ook geleverd aan beheerders van ondergrondse infrastructuur. Veel aandacht wordt daarbij besteed aan de implementatie van de gegevens en de gebruikersvriendelijkheid van het systeem.

Ook voor de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION), ook wel de Grondroerdersregeling genoemd, levert LievenseAdriaensInfraGis B.V. de software van DMC-One voor de uitwisseling van gegevens met het Kadaster. De “shared service” (externe server) is daarbij het meest populair bij de opdrachtgevers.